Темата дискутират Слави Василев и Георги Харизанов

Темата за регулаторните органи и кой ще поеме поста на външен министър предизвика напрежение не само в обществото и опозицията, но и сред управляващите. Дали обаче това ще доведе до нови избори, или ротацията ще се осъществи - темата коментираха политическият анализатор Георги Харизанов и политологът Слави Василев в предаването „Челюсти“. 

Василев е на мнение, че „Продължаваме Промяната“ са поели поредната политическа крачка в посока на разпределяне на властта с ГЕРБ. По негови думи реакцията на ГЕРБ и изказването на Мария Габриел показват, че партията вече търси изход от „сглобката“.

Симеонова, ПП-ДБ: Тонът между Денков и Габриел е смекчен

Харизанов е скептичен, че предстоят избори 2 в 1. Той е на мнение, че предложеният от ПП меморандум е с цел да защитят партийните си назначения от подписа на бъдещия премиер Габриел.

По думите на Василев процесите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС „вървят толкова динамично, че логиката, която ще определи бъдещето на тази коалиция, не са идеали, принципи и цели, а политическият интерес“.

Харизанов смята, че управлението на страната „никога не е било по-лошо и по-корумпирано“. По негови думи дори в обществото „всеки е срещу всеки“.

Повече от разговора гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase