Мъжът е пристигнал в Нови пазар, където е сигнализирал полицията

61-годишен американец сигнализира полицията в Нови пазар за измама за близо 45 000 лева, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Мъжът пристигнал в България, след като се усъмнил, че е измамен. Разказал, че в края на миналата година се запознал с жена в интернет сайт. Започнали комуникация, като след известно време тя се прехвърлила в мобилно приложение за видео и аудио разговори. Жената му разказала, че живее бедно на село, че се грижи за своя близка и не разполага с пари. Мъжът решил да ѝ помогне, изпратил определена сума, а после - и втора. Предложил ѝ да се омъжи за него и тя се съгласила. Разбрали се да се срещнат в съседна държава. Получил обаждане, че на летището са я задържали и, за да я освободят, са необходими още пари. Той отново ѝ пратил, а след известно време комуникацията между тях спряла. 

Пенсионерка хвърли 4200 лева на телефонни измамници

Притеснен, че нещо се е случило, тръгнал да я търси. Пристигнал в полицейското управление в Нови пазар, тъй като преди време му казала, че е от този край. В разговора си с полицейски служители мъжът разказал, че е превел близо 45 000 лева и е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Димитър Танев: Нужен е регистър на уязвимите лица при имотни сделки

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Станимир Савов