Предложената от Асен Василев и Иванка Шалапатова Стратегия за развитие на доходите не е коментирана с нас, каза президентът на КТ "Подкрепа"

Темата с минималната работна заплата и идеята тя да е в размер на 50% от средната за страната, без да се вдига при ниска инфлация, коментира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Работодателите са недоволни от това, че МРЗ се определя от средната работна заплата, а ние сме недоволни от това, че няма възможност МРЗ да бъде договаряна нагоре“, каза Манолов. По негови думи възнаграждението може да бъде фактор за малки региони, но не за цялата страна.

По негови думи няма резон в предложението минималната заплата да не се вдига при ниска инфлация.

От Брюксел до София: Каква е разликата в цените и какво може да си купим с минималната заплата

Той коментира и Стратегията за развитие на доходите, представена от Асен Василев и Иванка Шалапатова в Брюксел. Манолов каза, че е чувал фрагменти от тази идея, но не разполага с документа. По негови думи е трябвало той да бъде обсъден първо в България, а след това да се предлага в ЕС.

Манолов смята, че ще се постигне споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и правителство ще има. Той е на мнение, че и двете страни нямат интерес от предсрочни избори.

„Щетите в България вече да толкова тежки, че каквото и да се случи на европейските избори нас нищо хубаво не ни чака. Говоря за енергетиката“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase