Загиналите до момента са 93, а ранените над 100

Българските политици с реакция за терористичното нападение в Русия. Броят на жертвите в продължава да расте. Атентатът бе извършен в петък вечерта в зала "Крокус сити хол” в Москва. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. Загиналите до момента са 93, а ранените над 100.

МВР предприема засилени мерки за сигурност

Президентът на България Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Москва. 

Расте броят на жертвите след терористичното нападение в Русия (ОБЗОР)

„България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали. Изказвам съболезнования на опечалените семейства и изразявам солидарност с руския народ", пише Радев в социалната мрежа  „X". 

„България изразява съболезнования към близките на жертвите на терористичния акт в Москва. Категорично осъждаме тероризма във всички негови проявления. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението", се казва в съобщение на официалната страница на Министерския съвет. 

Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени (ВИДЕО)

От ДПС също остро осъдиха масовото убийство. 

„Остро осъждаме бруталното масово убийство на десетки невинни цивилни при терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието. Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности - живота и мира. Борбата с тероризма и грозните му проявления изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на хората.Солидарни сме с жертвите и ранените, техните семейства и с руския народ", заяви Делян Пеевски.

"Осъждаме всякаква форма на тероризъм и убийството на мирни граждани. Изразяваме съпричастност със скръбта на близките на жертвите от терористичния акт в Москва". Това посочват в позиция до медиите от ПП-ДБ.

От БСП също излязоха с позиция. „Осъждаме категорично терористичното нападение в Москва, довело до смъртта на десетки хора.  Извършителите и подбудителите на това престъпление трябва да бъдат установени и най-строго наказани. Призоваваме към сдържаност и избягване на действия, които биха довели до изпълнение на възможните цели на атентаторите, а именно рязко ескалиране на конфликта в Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към близките на загиналите, а на пострадалите и ранените - бързо възстановяване", пишат от левицата.

„Всички нападения срещу цивилни са абсолютно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми. Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи, публикувана в социалната мрежа "X". 

„Изразяваме нашите най-искрени съболезнования на семействата на жертвите на вчерашната атака край Москва, се допълва в съобщението. 

От посолоството на Русия у нас благодариха за изказаните съболезнования. „Страшен терористичен акт беше извършвэен на 22 март в Москва, в концертна зала "Крокус Сити Холл". Новините и кадрите, които постъпват от мястото на събитията, ужасяват. Изразяваме съболезнования на семействата на загиналите, съчувстваме на пострадалите и пожелаваме на тях най-бързо оздравяване. Благодарни сме на всички, които изразиха съпричастност към трагедията ни", пишат оттам.

Припомняме, че атентатът бе извършен в петък вечерта в зала "Крокус сити хол” в Москва. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. Загиналите до момента са 93, а ранените над 100.

„Възраждане“ осъжда варварския терористичен акт в Москва". Това се посочва в прессъобщение, разпространено от формацията. В него се посочва още, че е било изпратено съобщение до Посолството на Руската Федерация в България, в което се осъжда „зверският и варварски терористичен акт срещу мирни граждани“ и се поднасят най-дълбоки съболезнования на близките и роднините на жертвите на това ужасно нападение. 

По-рано днес народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на „Възраждане“ поднесоха венци и цветя пред сградата на посолството на Руската Федерация, става ясно още от съобщението. 

Съветник на украинския президент: Украйна няма нищо общо със стрелбата край Москва (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КЪРВАВАТА АТАКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase