Единствените, които ги е страх от избори са ПП-ДБ, посочи депутатът на "Възраждане"

Българинът не е изморен да ходи на избори, българинът е отвратен от това, което се наблюдава през последните години - срамни коалиции, безпринципно молене и днес видяхме за пореден път апогея на това, което наблюдаваме в последните 35 години". Това заяви Цончо Ганев от "Възраждане" преди гласуването на решението за обявяване на първия мандат на ГЕРБ-СДС за неуспешен.

Балабанов: Думата „харакири” от днес има ново значение - „хараКиро”

Ганев коментира, че коалицията между  ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС е "срамна". Стигаме до там, че хората са отвратени от избори. "Стигаме до там, че наглостта е безпределна и ставаш, за да обясняваш, как трябва да се спазва мъжката дума. Къде беше мъжката дума, когато обясняваше на собствените си избиратели, че Борисов трябва да е в затвора, Пеевски трябва да бъде изкаран от всякъде и да си понесе последствията по Магнитски", попита Цончо Ганев говорилия преди него Кирил Петков.

Кирил Петков: Като не ви е харесало споразумението – да не го бяхте правили

Той посочи, че очаква Конституционният съд най-после да влезе в ролята си и да върне промените в Конституцията и постави въпроса, какво ще кажат тогава от ПП-ДБ на своите избиратели. "Честно казано на голяма част от вашите избиратели им съчувствам и разбирам защо са отвратени от вас", добави депутатът. „Голямата част от вашите избиратели са добри българи, които са видели някаква надежда във вас, но вие пропиляхте тази надежда”, констатира Цончо Ганев. „ГЕРБ и ДПС  нямат проблем да правят безпринципни коалиции, но вие дойдохте с обещание за нов морал в политиката и го пропиляхте”, каза депутатът.

Борисов: Много исках да има правителство

„Единствените, които ги е страх от избори са ПП-ДБ. Страх ги е от собствените им избиратели. Страх ги е от тези избиратели, които имат глави на раменете си и знаят, че няма да ги подкрепят повече”, посочи Цончо Ганев. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Десислава Антова, БТА