Българите се наложиха над лидера в групата

Младежкият национален тим на България записа изключително важна победа в квалификациите за Европейското първенство в Словакия догодина, съобщава gong.bg. Възпитаниците на Александър Димитров се наложиха с 1:0 над лидера в квалификационна група D Полша с 1:0. Единствения гол в срещата реализира звездата на "Левски" Марин Петков, който се разписа с бомбен шут от дистанция през втората част.

Така България се доближи само на точка от втория във временното класиране тим на Германия, който по-късно ще се изправи срещу аутсайдера Израел.

Мбапе обеща да не обявява напускането си преди четвъртфиналите от Шампионска лига (ВИДЕО)

Директно за първенството в Словения се класират тимът на домакините, както и лидерите в деветте квалификационни групи, като към тях ще се присъединят и трите най-добри отбора, класиралите се на втора позиция. Останалите три позиции ще се решат в допълнителни плейофи между останалите шест отбора, финиширали на второ място в своята група.

До края на борбата в група D България ще изиграе още три мача. През септември тази година тимът ни е домакин на Полша,  а след това следват две гостувания на Германия и Израел.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: gong.bg