Причината е в наличието на детски градини и по-високите заплати, смята съпредседателят на ПП-ДБ

По време на управлението на ГЕРБ раждаемостта беше много ниска. ГЕРБ спира да управлява и тя скача, защото има безплатни детски градини, защото доходите и заплатите се покачиха. Това коментира в кулоарите на НС съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Борисов: Не се меся в преговорите за кабинет, не знам да е искана среща с кадри на ГЕРБ

“Втора истина: време е Борисов да каже, че си говори с Пеевски. Няма гласуване, в което да не са заедно. Те са "неформална коалиция", която ще управлява и след изборите”, подчерта Кирил Петков.

По-късно той пусна и пост във Facebook със заглавие “Да изясним сагата „Кирил Петков ме покани за министър“ (По Калин Стоянов)“.

"Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов. Това беше Атанас Илков, но проверка показа, че е той е в близки контакти с ГЕРБ-ДПС и затова е получи отказ. След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов", пише Петков.

"Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно", продължава съобщението. 

"Заключението е: няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов! ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР", пише в заключение Кирил Петков.

Междувременно съпредседателят на ДБ Христо Иванов отговори на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че не е участвал в процеса по промяна на Конституцията и е гласувал доверие на самия Иванов.

“Няма как да кажеш, че не знаеш какво е писано в Конституцията. Ти казваш на депутатите си да натиснат бутона. Време е да си поемете отговорността”, заяви Иванов. И помоли останалите политически сили да спрат със спекулациите кой е отправил предложенията за промени в основния закон.

Иванов бе лаконичен в отговора си на въпроса дали отново ще водят преговори с ГЕРБ след изборите. “Ще се съберем в коалицията и ще решим. На база на споразумението, което предложихме, ще търсим разговори. Въпросът е гражданите да ни гласуват доверие”, добави Христо Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС