За престъплението бяха задържани баща и син

Баща и син бяха задържани, след като откраднали около 200 000 лева от къща в поморийското село Бата. Сигналът за крупната кражба е подаден на 25 март.

Полицията успява да арестува двамата заподозрени в хотел, а в хода на претърсванията става ясно, че двамата са съпричастни и към други престъпления, каза в ефира на „Здравей, България” Щелиян Димитров, говорител на Районната прокуратура в Бургас..

Задържаха баща и син, откраднали 240 000 лева от имот в Бургаско

„След образуване на наказателното производство с активното участие на прокуратурата и органите на МВР са извършени действия по разследване. Лицата са заловени в помещение в Бургас. У тях е открита част от паричната сума, която са откраднали по-рано. Анализ на доказателствата сочи, че мъжете са наблюдавали мястото, откъдето са извършили кражбата. В деня на деянието те са изчакали собствениците на имота да го напуснат. Откраднатите пари са съхранявани в приземно помещение в жилищна сграда”, добави говорителят на прокуратурата.

Той уточни, че единият от задържаните е разследван и за друга кражба - на 50 000 лева. На този етап мъжът не е привлечен като обвиняем по производството, но е съпричастен към него, каза още Димитров.

По думите му, когато бъде установен пълният размер на задигнатата в края на март сума и разследването приключи, парите ще бъдат върнати на собственика.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase