Местата, на които няма да може да се карат, са паркове, градини, тротоари и кръстовища

Обсъждат забрана за електрически тротинетки на много места в Русе, сред които паркове, градини и кръстовища. Причината е серията от инциденти в града. Предложението е на общински съветници от ГЕРБ.

„Мотивите ни бяха да се запази безопасността на гражданите. По тротоарите също не трябва да се движат електрически тротинетки. Инцидентите зачестиха през последните месеци. В края на март, само за ден, имаше три инцидента със сериозно пострадали”, каза в ефира на „Здравей, България” общинският съветник от ГЕРБ Росица Кръстева.

Какво е състоянието на жената, блъсната от тротинетка в Русе

Според общинаря Светлозар Симеонов разликата е в това, че от ГЕРБ искат да въведат допълнителна алинея, с която да конкретизират кои превозни средства се водят електрически и къде на територията на Община Русе може да бъдат управлявани.

„Контролът ще се извършва от Общинска полиция, след като наредбата бъде променена. Това означава, че ще има глоби”, увери Симеонов.

Стоян Христов от ГЕРБ обяви, че срокът за публично обсъждане е един месец и се предполага, че до началото на лятото предложението ще бъде прието.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase