Той обслужва студенти, но и останалите граждани

Във време, когато хранителните продукти поскъпват, а да се храниш на ресторант става все по-скъпо, за все повече хора във Велико Търново едно заведение за обществено хранене се превърна в истински хит.

В днешният почивен ден, столът за студенти във Велико Търново не работи. През делничните дни, обаче се превръща в истински хит и не само за студенти. Едно от трите заведение във Велико Търново, обслужващо учещите висше образование, е в центъра на града и е отворено, и за останалите хора – на преференциални, ниски цени. А това го превръща в истински хит.

Как да следим за качеството на продуктите, които купуваме

Сезонна салата за около лев и петдесет и основно ястие с месо – за под 3 лева. Такива цени са реалност и то в заведение, намиращо се в идеалния център на Велико Търново. То е отворено и достъпно за всички, но приоритет за студенти.

Посочените цени за учещите висше образование – редовно или задочно. За всички останали обядът е под осем лева. Цена, която излиза дори по-евтино от домашната. Така, студентският стол във Велико Търново се превърна в истински хит, не само за студентите.

БАБХ започва проверки преди Великден

 „Столът предлага вкусна и топла храна за студентите и не само за тях, а и за гражданите на Велико Търново, каза Васил Цонков – председател на Студентски съвет във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Държавата поема част от храненето на студентите, а останалите хора компенсират разходите, плащайки реална цена на сготвена храна, но все пак близка до себестойност.

Гърция въвежда таван на цените за храните от "великденската кошница"

В студентският стол, в центъра на Велико Търново, по обед могат да бъдат видени съдии, прокурори, банкови служители, полицаи. Не малка част от тях пазаруват и храна за вкъщи, още от обедното меню. А то е разнообразно и както стана ясно – много евтино. Качеството, обаче не отстъпва на другите подобни топли точки в града.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase