Немската работна култура цени ефективността, а това означава да не разболявате колегите си

Как се държи един типичен германец, когато се разболее? Ще отиде ли на работа Михаел Мюлер и какви домашни средства ще използва. Какво се случва, когато той отиде на работа с кашлица или киха?

Немската работна култура цени ефективността, а това означава да не разболявате колегите си. През 2023 г. средностатистическият германец е взел 20 дни болничен за заболявания като настинка, грип и бронхит. Михаел може да получи 6 седмици от своя работодател, а ако му се наложи – може да поиска още от здравноосигурителен орган.

Упражнение за коремните мускули (ВИДЕО)

Германците са консервативни, когато става въпрос за прием на лекарства. Мнозина са големи фенове на домашните медикаменти. 60% смятат, че билковите чайове помагат. В тази страна прегледите се заплащат от Здравноосигурителната каса.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase