„За нас е много трудно, защото не ни достигат оръжия – особено снаряди и системи за противовъздушна отбрана“, каза Умеров

Пълноправно членство в НАТО е крайната ни цел, заяви във въдеообръщение към Парламентарната асамблея на военния алианс в София украинският министър на отбраната Рустем Умеров.

„НАТО означава сигурност и аз съм убеден, че приемането на Украйна ще бъде взаимноизгодна стъпка към допълнително укрепване на сигурността в Европа и по света“, каза още той. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България (СНИМКИ)

Министърът посочи, че неотдавна Русия е започнала нова офанзива в Харковска област. По думите му руснаците пренебрегват загубите си и напредват с танкове, бронетранспортьори и пехота и ги възпира единствено куража на украинските въоръжени сили.

„За нас е много трудно, защото не ни достигат оръжия – особено снаряди и системи за противовъздушна отбрана“, каза Умеров. „Русия се опитва да унищожи всичко, което не може да превземе, продължава да убива и да тероризира невинни цивилни. Имаме нужда от вашата решителност да спрем това“, добави той. 

По думите му Украйна се нуждае от още противовъздушни оръжия и оръдия с далечен обсег.

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА НАТО В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Владимир Арангелов, БТА