"Внушенията, че наесен пак ще има избори, са опорка, която цели да откаже хората да гласуват", посочи лидерът на БСП

„Искаме да има стабилно редовно правителство. България има нужда от такъв кабинет. Виждаме, че се внушава, че може да има нови избори наесен. Но според нас това е опорка, за да се откажат много хора да гласуват. Това работи за ГЕРБ и ДСП. За тези електорати, които са под строй. И за ниската избирателна активност. Това не е добре, защото ниската избирателна активност ни лишава от легитимност. Затова нека да работим за стабилно редовно правителство и за това хората да гласуват масово”.  Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA News лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки въпроса какво правителство трябва да управлява след изборите.

В предизборната програма на БСП са посочени пет първостепенни политики - ръст на доходите, реформи в образованието, здравеопазването, развитие на енергетиката и отстояване на националния суверенитет. „Те са важни за нас, но и не само. Извадили сме ги като приоритет, защото това е същността на партията ни. Но не са важни само те. Ние виждаме бъдещото правителство като експертно, надпартийно, програмно и срочно, с много ясни задачи и контрол от парламента. Въпрос на разговори е кои важни задачи ще се сложат на масата на преговори”, посочи Нинова.

Калоян Методиев: Борисов премиер е не червена линия, а червен ров за БСП

„За нас моделът ГЕРБ е червена линия в политиката. Не случайно сме посветили последните 10 години на борбата с този модел”, заяви лидерът на БСП, в отговор на въпроса дали формулата за „експертността на кабинета” ще заличи ли разликите между политическата ѝ формация и ГЕРБ.

По думите на Нинова каква ще е ролята на ДПС в следващото НС „зависи от резултатите на изборите”. „Виждаме, че се внушава, че ГЕРБ и ДПС могат да получат 121 гласа и да си направят коалиционно правителство с премиер Борисов. Това би бил според нас лош вариант за България – партийно, между ГЕРБ и ДПС", категорична е тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase