Хана е осиновена от южна Етиопия през 2008 г.

Хана Тейлър Шлиц - 16-годишна тийнейджърка от Северен Тексас, стана най-младият възпитаник на Texas Woman's University, както и най-младият, започнал обучение в магистърска и докторска степен, съобщава кореспондентът на Voice of Americе. 16-годишната Хана Тейлър Шлиц се подготвя да започне докторска програма в Texas Woman's University (TWU) това лято. Тя получи първата си диплома по социология няколко месеца след 16-ия си рожден ден, като счупи рекорда за най-млад завършил в TWU. Този успех се държеше това се държеше от сестра ѝ, която се дипломира на 16 години и девет месеца.  

Хана е осиновена от южна Етиопия през 2008 г. от Майша Тейлър и Уилям Шлиц. Тя губи биологичната си майка, която заболява от туберкулоза. Сега, петнадесет години по-късно, Хана мечтае да работи по проекти за лечение на туберкулозата. 

По-достъпно висше образование в САЩ: Колежите излизат от сянката на университетите (ВИДЕО)

Бащата на Хана, Уилям Шлиц, си спомня деня, в който той и семейството му получават попечителство над Хана от център за осиновяване в Етиопия. Виждайки как Хана постига такъв успех, той се връща към много спомени и емоции. "Много е емоционално да си помислиш откъде е тръгнала, а после да я видиш как получава дипломата си след петнайсет години и половина. Тя е невероятна млада дама с толкова красива душа. И е решена да промени света" , разказва бащата на Хана. 

"Университет за хората" предлага онлайн обучение на студенти от цял свят

Уилям Шлиц казва, че той и съпругата му д-р Майеша Тейлър, са разработили индивидуални учебни програми за децата си, докато са ги обучавали вкъщи. 

Въпреки че Хана все още не е решила каква ще бъде специалността ѝ за магистърската ѝ степен в Тексаския университет в Далас и за докторантурата ѝ в TWU, тя е сигурна в едно, че ще се съсредоточи върху изкореняването на туберкулозата, ракзават от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of Americа, vesti.bg