Гледайте на живо с картина в Gong.bg

Селекциите на Хърватия и Италия изиграха спиращ дъха двубой в групите от UEFA EURO 2024. Италианците се спасиха от „треперене“ в последната секунда на добавеното време, след като Матия Дзакани вкара дебютния си гол за „скуадра адзура“ за 1:1. Този резултат на практика прати италианците директно напред в турнира, докато хърватският национален отбор отпадна.

Хърватите се считаха за продължили напред, след като в 54-ата минута Лука Модрич се реабилитира, тъй като минута по-късно изпусна дузпа в двубоя, след като Джанлуиджи Донарума отрази изстрела му.

Италианците в хода на двубоя бяха по-дейни, но големи пропуски пред вратата на Доминик Ливакович направиха Алесандро Бастони и Джанлука Скамака. След края на всички мачове в тази група италанците финишираха втори с четири точки, докато лидерът Испания събра девет след трите поредни победи.

Италианците с второто си място в групата си гарантираха осминафинал на UEFA EURO 2024 с Швейцария.

Програма на мачовете на 25 юни, вторник:

19 ч. - Нидерландия - Австрия гледайте по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg. 

19 ч. - Франция - Полша гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg

22 ч. - Англия - Словения гледайте по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg. 

22 ч. - Дания - Сърбия гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА в Gong.bg

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Gong.bg