Общински съветници разгледаха предложение на ПП-ДБ-СС

Скандал в Столичния общински съвет по време на съвместно заседание на три комисии - по транспорт, икономика и инженерна инфраструктура. Общинските съветници разгледаха предложението на ПП-ДБ-СС за промяна в конкурсите за избор на ръководства на столичните общински дружества.

СОС отхвърли доклада за актуализация на бюджета

Повратният момент настъпи, след като общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, както и двамата независими съветници - Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, предложиха ръководствата на „Топлофикация София”, „Метрополитен”, "Авто и Електротранспорт" и ЦГМ да бъдат сменени до провеждане на нов конкурс. 

Ресорните комисии по инженерна инфраструктура и икономика в СОС приеха доклада за избор на временни ръководства на шест общински дружества – „Топлофикация”, всичките транспортни оператори и "Софинвест".

Контрера обясни, че целта на доклада, внесен от него, е да има по-ясна схема за определяне на конкурс за ръководствата на общинските предприятия. Той даде пример за противоречията от страна на СОС. „Ръководствата на 7 дружества не бяха освободени от отговорност без аргументи. В същото време бяха потвърдени бизнесплановете, които те са задължени да внасят всяка година. С едната ръка казваме дружествата не са работили добре, съмняваме се в техните ръководства. С другата казваме, че техните шефове са способни”, каза Контрера. Според него така може да се осъществява шантаж над директори и ръководства на дружества.

Кметът Васил Терзиев обвини, че с лека ръка е гласуван доклад за смяна на ръководствата на общинските дружества, внесен от Контрера и двамата независими съветници. Той обвини, че общинските съветници не познават предложените за ръководители на общински дружества. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase