Лидерът на ВМРО смята, че такъв може да се договори, ако Радев свика на форум партиите и те се договорят по приоритети

По инициатива на президента трябва да се свика форум, на който политиците от парламента да се съберат. Да се обсъдят приоритетите - здравеопазването, икономиката, сигурността, отбраната, еврото. Може да се излъчи нормално правителство от експерти, които обществото познава - признати авторитети. Кабинет с мандат 9-12 месеца - за да се стабилизира държавата. Народът не желае нов вот. Това каза председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“.

Красимир Каракачанов: "Величие" беше набързо конструирана от хора, които дори не се познават

В коментар на Срещата на върха в НАТО, той заяви, че са били изтъкнати лозунги за единство за членството на Украйна, с които той не е съгласен. "НАТО вече не говори за победата на Украйна, явно увереността, че може да спечели, е намаляла. В декларацията се говори, че алиансът потвърждава желанието си това да се случи, но когато съюзниците дадат съгласие и Киев изпълни условията. Унгария, Словакия и Турция не са съгласни или на този етап, или въобще Украйна да се присъедини. Ако НАТО не участва директно в конфликта с Русия, Украйна няма шанс да го спечели", подчерта той.

Каракачанов обсъди и отношенията с РС Македония при премиера Мицкоски. "Гърция реагира много бързо, когато северномакедонски политик опита да накърни клаузите на Преспанския договор. Нашите политици 2-3 дни мълчаха, а това даде кураж на Мицкоски. Той е агресивен и когато види, че не се реагира навреме, става още по-нахален. Прави внушения, че съседите му пречат, но евролидерите са го чули. Натискаха България да прави отстъпки, но РС Македония не иска да спазва дори споразумението "Макрон", смята лидерът на ВМРО. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase