Коментира Владимир Кисьов, бивш зам.-министър на външните работи

Трябва ли ПП-ДБ да направят опит за съставяне на кабинет с втория мандат? Темата коментира Владимир Кисьов, бивш зам.-министър на външните работи, в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

„Срамота е да се дискутира такова нещо, след като те провалиха всичко с управлението на Денков, както и с провала на първия мандат с кандидат за министър-председател Росен Желязков”, заяви Кисьов.

„Всяка партия може да се разцепи, на 2, на 3. Единствено в ГЕРБ няма такива тенденции. Вече е несъстоятелно и това сдружаване между ПП и ДБ”, каза Кисьов. Запитан дали ГЕРБ трябва да гласува за кабинет, предложен с втория мандат, той каза, че това би било „цинизъм”.

„По време на първия мандат никой не искаше да е с ГЕРБ. Сега да се гласува за ПП – това е цинизъм. Не трябва да подкрепя”,  коментира Кисьов.

Той коментира и въпроса политическо лице или експерт трябва да е следващият министър- председател?

„Трябва да е „техник”, защото е техническо правителство. Какво значи „техническо правителство” никой досега не можа да обясни. При едно управление се осъществяват политики, които се осъществяват от политици”, коментира Кисьов.

Той смята, че преди вероятните избори, трябва да се преговаря кой с кого би управлявал. „Иначе да не ходим на седми избори, защото след тях може би ще остане да си дискутирате само с кандидатите, няма да има избиратели”, коментира Кисьов.

Според него депутатите от ДПС, лоялни на Ахмед Доган, няма да подкрепят втория мандат. „По-скоро мисля, че трябва да се направят всякакви усилия да не се разпада ДПС, защото това ще е пагубно и за двете фракции”, каза Кисьов.

„Със сигурност отиваме на избори”, каза още той. „Следващото НС ще се приближи още повече до Съветския съюз, за съжаление”, продължи той.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase