На въпрос дали би застанал зад подобно предложение, американският лидер веднага отговори: "Подкрепям го"

Президентът на САЩ Джо Байдън подкрепи лансираната от бразилския му колега Луиз Инасио Лула да Силва идея за нови избори във Венецуела. Южноамериканската страна изпадна в политическа криза след президентския вот на 28 юли, резултатите от който не бяха признати от опозицията.

На въпрос дали би застанал зад подобно предложение, американският лидер веднага отговори: "Подкрепям го" по време на пресконференция в Белия дом.

По нареждане на Мадуро: Венецуела остава без социалната мрежа Х

По-рано днес Лула заяви, че продължава да не признава Мадуро за победител на изборите миналия месец, и добави, че ако колегата му има "здрав разум", ще свика нов вот.

На виртуална пресконференция за аржентински медии лидерът на венецуелската опозиция Мария Корина Мачадо  определи евентуално повторение на изборите като "обида" към венецуелския народ. "Ако Мадуро продължи да не приема резултатите, ще отидем ли и на трети избори?", попита риторично тя.

Самият Мадуро също коментира пред репортери лансираната от Лула идея и продължаващите спорове около изборните резултати. "Изборите вече се състояха", заяви Мадуро по видеоконферентна връзка пред журналисти от Аржентина и Чили.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Владимир Сахатчиев, БТА