Проблемът е най-често по време на полети до "парти дестинации"

Ръководителят на нискотарифна авиокомпания предупреди за „забележително нарастване“ на броя на пътниците, които се държат лошо по време на полети след употреба на алкохол и наркотични вещества през последните месеци.

Южнокорейска авиокомпания забрани консумацията на инстантни спагети

Главният изпълнителен директор на ирландския авиопревозвач Майкъл О'Лиъри заяви, че това е „общоевропейски проблем“, който е най-тежък при някои маршрути от Обединеното кралство до "парти дестинации" като Ибиса, предаде АФП. Той заяви, че властите на континента „не го приемат сериозно“ и ги призова да обмислят ограничаването на продажбите на алкохол на летищата, за да овладеят проблема.

„И ние, както и повечето други авиокомпании, отбелязахме забележителен ръст на лошото поведение на пътниците, особено по време на по-дългите ваканционни полети това лято“, каза още той на пресконференция. „Това е истинско предизвикателство за нас. Продължаваме да призоваваме държавните органи да ограничат количеството алкохол, което може да се сервира на европейските летища, до не повече от две напитки на пътник“, допълни О‘Лиъри.

Той също така отбеляза, че „по-високият процент на хора“, които приемат неуточнени прахообразни вещества заедно с алкохола, ги прави по-агресивни. „Когато се получи смесица от алкохол и други субстанции, става много трудно да се овладее този вид агресивно поведение“, обясни той.

Въпреки че полетите между Обединеното кралство и испанския остров Ибиса, известен с нощния си живот, са „най-лоши“, О'Лиъри заяви, че компанията има „същите проблеми при ирландските и германските полети“.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС