Според Кристиян Шкварек конфликтът се драматизира прекалено

Откъде започна напрежението в ДПС и докъде ще стигне? Темата в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS коментираха журналистът от БНР Силвия Великова и политическият анализатор Кристиян Шкварек.

Привърженици на Доган прекараха нощта пред имота му в „Бояна”

„Става дума за граждански спор, който ще се изяснява със сигурност през съда. Остава въпросът защо всичко това се случва толкова сгъстено в последните няколко дни. Явно войната е стигнала финалната си фаза. Нека не забравяме, че преди седмица Пеевски насърчаваше депутатите  около Доган за питат за това какво е станало с откраднатите 30 милиона лева. Очевидно това беше някакво начало. Тази информация, която започна да излиза за разграничаването на Данаил Папазов от Доган, доведе до тук. Въпросът е чия страна е взел Папазов. Имаше подозрение, че може той да напуска бордовете, за да може да се освободи от съмнения за някакви зависимости, но явно не е било това”, смята Великова.

Според Шкварек конфликтът се драматизира прекалено.

„И двете страни се състоят от хора, които са знаели че тази партия представлява купчина от „черни каси”. Не мисля, че сме стигнали до финална фаза. Има и позитивни страни за българското общество от факта, че в ДПС в момента се води гражданска война. Това вероятно е средата на конфликта. В момента, в който стане проблем, едната страна удря черните каси на другата и казва „Тези са лошите, откраднаха толкова и толкова”. Ама, чакайте, къде бяхте преди 2 години?”, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase