10-годишният Денис Еминов страда от злокачествено заболяване

По по-различен начин започна учебната година в едно пловдивско училище. 700 червени сърца озариха двора на Основното училище „Яне Сандански“ на тържеството днес. Инициативата е в подкрепа на 10-годишния Денис Еминов, който страда от злокачествено заболяване и се нуждае от средства за лечение.

Злато на ринга и в сърцето: Шампионка с търг в помощ на деца с церебрална парализа

В кампанията се включиха всички ученици и преподаватели от учебното заведение, които с  високо вдигнати ръцете развяха 700 червени сърца, които са изработили сами, за да окажат морална подкрепа на Денис в този труден за него момент.

Момчето, което е влюбено във футбола, е с диагноза тумор на малкия мозък. След операция лекарите установяват метастази в гръбначния му стълб. Засегната е цялата дясна част на тялото му. Денис се нуждае от редица изследвания в Истанбул, както и от спешна лъче и химиотерапия, но цялата сума от 150 000 евро за лечението е непосилна за родителите.

"Решихме да помогнем на Денис като призовем родителите вместо цвете и букет, да дарят надежда, за да може това усмихнато и упорито дете да се върне в час по скоро", заяви  класният ръководител на Денис Гергана Гюлеметова. 

Тя заяви, че момчето ще продължи лечението си в Турция. "Благодаря на всички хора, които помогнаха, за да може да се съберат една голяма част от средствата за лечението на Денис", подчерта класният ръководител на четвъртокласника. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase