Според Кремъл исканията за мир са „фатална грешка”

Володимир Зеленски е готов да представи своя „План за победа” на американския президент Джо Байдън. Двамата ще се срещнат в четвъртък в Белия дом.

Зеленски представя своя "План за победа", настоява за далекобойни оръжия

Украинският президент трябва да обяви своето виждане за изход от войната пред американски конгресмени, както и пред кандидатите за президент Харис и Тръмп. От щаба на републиканците обаче заявиха, че среща между Тръмп и Зеленски не е предвидена за тази седмица.

„Когато някои предлагат алтернативни, половинчати планове за уреждане, така наречените „набори от принципи“, това не само пренебрегва интересите и страданията на украинците, които са най-засегнати от войната, не само игнорира реалността, но и дава на Путин политическо пространство да продължи войната и да оказва натиск върху света да постави под контрол повече държави. Всякакви паралелни или алтернативни опити за търсене на мир са всъщност усилия за постигане на затишие, а не на край на войната”, коментира Володимир Зеленски.

Кремъл: Планът на Зеленски да принуди Русия да сключи мир е фатална грешка

До момента детайли от документа не се разкриват, но експерти считат, че той вероятно включва искания за допълнителна военна и финансова помощ, заедно с бъдещи гаранции за сигурността на Украйна. Кремъл коментира, че планът на Зеленски да принуди Русия да сключи мир е „фатална грешка”.

„Позиция, основана на опит Русия да бъде принудена към постигане на мир, е абсолютно фатална грешка, защото е невъзможно Русия да бъде принудена. Русия е привърженик на мира, но при условие, че са осигурени основите на нейната сигурност и целите на специалната военна операция са постигнати. Без постигането на тези цели, принуждаването на Русия е невъзможно“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase