Двамата се срещнаха в Ню Йорк

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с Доналд Тръмп, въпреки първоначалните заявки, че такъв разговор няма да има.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ТУК

Снимка: БТА

Републиканците са недоволни от демонстрираната от зеленски близост с демократите по време на посещението му, но Тръмп промени мнението си. Не е ясно дали украинският президент е представил своя план за победа.

Президентът на Украйна представи своя „План за победа“ на Байдън и Харис

Републиканският кандидат за президент критикува Зеленски преди срещата. Според него украинския президент отказва да се споразумее с Русия. Напрежението си личеше дори в моментите, в които двамата опитваха да говорят дипломатично.

„Имаме много добри отношения. Също имаме добри отношения с президента Путин. Мисля че ако ние спечелим изборите, ще решим въпроса много бързо”, заяви Тръмп и добави: „Ще имаме наистина добра среща. Дори фактът, че сме заедно, е добър знак."

Тръмп настоява, че може да спре войната в Украйна. На своите митинги той дори се хвали, че ще я прекрати за 24 часа: "Ако спечелим изборите, далеч преди поемането на поста, което е на 20-ти януари, ще намерим решение, което е добро и за двете страни."

Зеленски посочи, че ще представи на Тръмп своя "план за победа". Около планът се шумеше много преди украинския президент да пристигне в САЩ.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase