На пресконференция градският прокурор определи престъплението като „безпрецедентно жестоко“

Петнайсетгодишен тийнейджър е бил намушкан 50 пъти с нож и изгорен жив в сряда в Марсилия, съобщи днес градският прокурор Никола Бесон.

Трима откраднали личните данни на 43 млн. души във Франция

На пресконференция прокурорът определи престъплението като „безпрецедентно жестоко“, като отбеляза също така крехката възраст на жертвата и извършителите на насилието.

Въпреки, че е вторият по големина град във Франция, той е и един от най-бедните, а насилието не е рядкост. Общо 49 души са били убити при насилие, свързано с наркотици в Марсилия през 2023 г.

Разкриха схема за измами в интернет

Тийнейджърът е бил убит, след като е трябвало да изпълни задача, за която е бил нает срещу 2000 евро чрез социалните мрежи от 23-годишен мъж, задържан в затвора "Люин", близо до Екс ан Прованс, и представящ се за член на клана Де Зед.

Предполага се, че тийнейджърът е трябвало да сплаши съперник на поръчителя, като подпали входната врата на апартамента му. Той обаче е бил забелязан от няколко членове на въпросната улична банда на партера на сградата, които го намушкали няколко пъти с нож, преди да подпалят тялото му.

След убийството затворникът от "Люин" поръчал второ нападение, този път убийство с цел отмъщение, като наел 14-годишен непълнолетен тийнейджър, който да отиде и да убие член на бандата на "Черните", този път срещу 50 000 евро. 

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Алексей Маргоевски, БТА