Певецът беше открит мъртъв, след като падна от балкона на хотел в Буенос Айрес

Бившият член на момчешката група One Direction Зейн Малик пренасрочи турнето си в САЩ за 2025 г. заради смъртта на британския певец Лиъм Пейн, предаде ДПА. 

One Direction: Напълно сме съкрушени от загубата на Лиъм

Лиъм Пейн почина миналата сряда на 31-годишна възраст в резултат на „множествени травми“ и „вътрешни и външни кръвоизливи“,  след като падна от балкона на хотел в Буенос Айрес. Според прокуратурата предварителните резултати показват, че по време на трагедията той е бил сам и е преживявал „криза, дължаща се на злоупотреба с вещества“.

Певецът Лиъм Пейн от One Direction е открит мъртъв в Буенос Айрес

Малик обяви, че отлага американската част от турнето си Stairway To The Sky след „сърцераздирателната загуба“ на Пейн.

Седемте дати от турнето във Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас и Сан Франциско са преместени от 21 януари до 3 февруари догодина, потвърди Малик в публикация. Концертите трябваше да се състоят през октомври, ноември и декември тази година. 

Това се случва малко след като приятелката на Пейн, Кейт Касиди съобщи, че двойката е планирала сватба. Седмица след кончината на певица Касиди сподели в публикация в Инстаграм: „Дори не знам откъде да започна. Сърцето ми е разбито по начин, който не мога да изразя с думи“. 

Редактор: Виктория Гетова
Източник: Анна Владимирова, БТА