Младата надежда прослави България с редица успехи в бойния спорт

Теодор Христов e млад кикбоксьор с доста интересна история, тъй като освен на ринга се е изявявал и като истински командос. През последната година той прослави България с редица успехи в кикбокса - съвсем наскоро успя да победи един от лидерите в този спорт и вече уверено гледа към световната титла в най-елитния турнир в света. Теодор избира бойните спортове още от дете. „Още от малък бях така тормозен в училище и ми се наложи да практикувам някакъв боен спорт, за самозащита и така с годините се запалих по този спорт и до ден днешен, още съм в залата”, разказва той.

Но залата определено не е най-интересното място на което е бил. През 2019 година той кандидатства за военен, а след това става командос в най-секретното поделение у нас.  „Това беше може би една моя малка мечта, която направих реалност. Влязох в секретното поделение „Тихина”. Бях парашутист, водолаз и така доста приятни моменти и неща, които са ме изградили като човек, че съм преминал оттам и съм много щастлив, че съм минал и оттам”, казва Теодор.

Състезателят Теодор Христов с високи цели в кикбокса

Въпреки, че да служи в армията му е донесло много положителни емоции, страстта към кикбокса при него все пак надделява.  „Правих и двете неща по едно и също време, а двете неща са немалко отговорни и да бъда спортист е нещото, което винаги съм искал да правя и просто нямаше как да продължавам да правя и двете неща... И се наложи да избера и избрах спорта”, добавя младият мъж.

И може би Теодор е взел правилното решение, защото през последната година не спира успешно да представя страната ни в най-елитния световен турнир в кикбокса. „Точно преди една година направих своя дебют в Бургас. Те направиха Глори в България, което беше за първи път и тогава направих своя дебют и много ме харесаха. Направих доста хубав мач и вече четвърти мач подред побеждавам и съм на крачка от мач за титла”, обнадежден е Теодор.

Само преди дни, 23-годишният българин успява да победи един от сочените за фаворити в турнира. Сега Теодор вече гледа уверено към световната титла, а треньорите му са горди с неговите успехи. „Ако заминеш за чужбина или ако имаш чужд мениджър и т.н.., тогава става малко по-лесно. Обаче, българин от България да пробие и да се готви в България с екип е можем да кажем най-сериозното постижение”, казва треньорът му Делян Славов.

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори единственият атлет с 5 поредни олимпийски титли в историята на спорта

„Пътя до Глори никак не е лесен той е една съвкупност от много успехи. Разбира се ние като треньорски екип стоим зад него, но не е само треньорският екип. Има промоутъри, които се погрижиха Глори България да стане реалност, а пък на Глори България той всъщност изгря, даде му се шанс”, добавя треньорът.

А шансът за световната титла вече изглежда все по-реален.  „Това е най-високото ниво в кикбокса и няма накъде по нагоре. Това е, което съм се борил целия си живот, за което съм си мечтал и като малък съм се събуждал с идеята как някой ден мога да бъда там и просто вече е реалност”, казва спортистът. „С много труд и усилия смятам, че когато дойде този шанс мач за титла - ние ще го грабнем и ще вземем титлата в България”, смята Теодор.

Повече по темата гледайте във видеото.