Вижте данните на агенция „Галъп”

Избирателната активност към 15.00 ч. е 23,3%. Това сочат данните от exit poll на социологическа агенция „Галъп”, направен по поръчка на NOVA. 19 партии, 9 коалиции и 1 независим кандидат се борят за 240 места в следващия парламент. 6 601 262 са имащите право на вот по избирателните списъци, изготвен от ГРАО. Кандидатите за народни представители са общо 4855. Избирателните секции в България са 12 879, а извън страната - 719, които са открити в 57 държави.

Масова смяна на членове на секционни комисии и в Монтанско

„Избирателната активност е около и над тази на предходния вот от 9 юни. Това е сравнително добър атестат, ако се потвърди и с просто око се вижда, че в София има доста хора. Ако се това повлияе на активността, може да се окаже, че като макрорамка добре отразява това, което имахме като предварителни данни“, заяви социологът от „Галъп интернешънъл болкан” Първан Симеонов.

Социологът от „Тренд“ Евелина Славкова съобщи данните на агенцията към 16 ч. „Те показват 26,4%. Не само, че е по-висока от предишните избори, които сме имали до този момент, а се приближава до най-високата избирателна активност от този цикъл избори - седем на брой“, посочи тя. 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Редактор: Маргарита Стоянчева