Пострадалият е в болница с наранявания по главата

Повдигнаха обвинения на шофьора, пребил французин след спор на пътя в София. Той обаче ще излезе на свобода срещу 500 лева парична гаранция.
 
Емил Костов е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на Пиер Марсо по хулигански подбуди. Според разследващите Костов е нанасял удари с юмрук в лицето на французина, а причина за агресията станало засичане на пътя. За това обвинение законът предвижда до три години затвор. 

Продължава разследването по случая с пребития французин. Мъжът беше нападнат след спор на пътя. Пострадалият е фотограф на свободна практика. Междувременно прокуратурата повдигна обвинение на шофьора. 

„Състоянието на Пиер е същото като вчера. Лекарите ми казаха, че му предстои наблюдение. Ударите са нанасяни в главата. Притесняваме се да няма проблеми със състоянието му в бъдеще. По телефона той ми каза само, че е бил бит и ме извика да му помогна. Зная, че всичко е започнало при ляв завой на „Ботевградско шосе”, разказа за „Здравей, България” Боряна - най-близкият човек до Пиер. В момента той е в болница с наранявания по главата и ще остане за наблюдение. А нападателят беше задържан няколко часа след саморазправата на пътя. Той е 30-годишен криминално проявен. 

Пиер е в шок. Предстои му наблюдение в болницата, защото ударите са били в главата. Мъжът, който е задържан за нападението, е криминално проявен. 

Обвиняемият не е осъждан към момента и спрямо него не се водят други неприключили наказателни производства. На шофьора е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лв, допълват от прокуратурата.