Вижте кадри с дрон от мястото

Спасителни екипи са вдигнати на крак и издирват две момчета, които се предполага, че са погълнати от водите на река Янтра във Велико Търново. 
 
Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката. В злополучния ден двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир. 
 
 
Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112. 
 
Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази. 
 
Оцелялото момче разказало, че са плували от Стамболовия мост до района на старата поща. Водолазите от часове обследват реката като се придвижват  метър по метър с лодка и привързани с въже, защото течението е изключително силно. Дълбочината на Янтра на места достига и до 5 м.  
 
Пожарникарите и полицаите пък обхождат цялата брегова ивица.
 
„Засега няма следа от двете деца. Надяваме се, че са успели да излязат от реката и са си тръгнали”, обясниха спасители, които се молят да се окаже, че малчуганите са живи и здрави.
 

Репортер : Димитър Върбанов

Вижте кадри с дрон от мястото.

Видео: Пею Енев