Конфликтът, продължаващ вече 100 дни, обедини Запада

„България трябва ясно да заеме категорична позиция за войната в Украйна”. Това каза в предаването по NOVA NEWS „Твоят ден” журналистът Асен Генов. Той даде за пример атаките на опозицията към управляващите в Германия с думите, че те се страхуват да кажат, че Украйна трябва да победи. „Искам да чуя нашият външен министър, нашият премиер, нашият военен министър  да произнесат точно по този начин „Украйна трябва да победи!”.

„Да, но как ще стане това?” попита Огнян Дъскарев, преводач, журналист и международен анализатор. Той напомни мненията на Джордж Сорос и Хенри Кисинджър на форума в Давос преди броени дни: „Че Украйна трябва да направи териториални отстъпки и да седнат на масата на преговорите - на Кисинджър. И на Сорос, че Русия на всяка цена трябва да бъде победена.

„Аз не се наемам да казвам кой е прав и кой е крив, но казвам, че трябва да се каже ясно как ще бъде победена Русия”, посочи Дъскарев.

И двамата гости в предаването се обединиха около това, че е недопустимо във втората декада на 21 век да се води подобна война, но не се наеха да предвидят развоя на конфликта. Категоричното им мнение, че войната е обединила Запада.

Целият разговор може да проследите във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.