Доминик Строс-Кан е прекарал нощта в специална част на ареста, предназначена за обвиняеми в сексуални престъпления. Бившият френски финансов министър беше смятан за най-вероятния кандидат за президент на социалистите.

Ръководителят на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан ще бъде подложен на медицински изследвания и ДНК-тестове по нареждане на американски съд. Това се налага след като Строс-Кан беше арестуван в Ню Йорк по обвинение в сексуално насилие. Бившият френски финансов министър се е опитал да изнасили камериерка в 5-звезден хотел в Ню Йорк. След това избягал и полицаите го свалили от самолета за Париж.

62-годишният Доминик Строс-Кан трябваше да се яви пред американския съд късно снощи. Делото беше отложено за днес, за да бъдат направени допълнителни тестове и изследвания. Адвокатът на Кан заяви, че клиентът му ще сътрудничи изцяло на разследването. Той щял да пледира \"невинен\", защото не бил извършил нищо от това, в което го обвиняват.

Съпругата на шефа на МВФ пък подчерта, че не вярва и на дума от отправените обвинения.

32-годишната камериерка, която твърди, че се е опитал да изнасили, го е разпознала на очна ставка, съобщи полицията.

Доминик Строс-Кан е прекарал нощта в специална част на ареста, предназначена за обвиняеми в сексуални престъпления. Бившият френски финансов министър беше смятан за най-вероятния кандидат за президент на социалистите. Вчера, той трябваше да разговаря с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, а днес да участва в срещата на финансовите министри от Европейския съюз в Брюксел.