Една от версиите на полицията е за любовен триъгълник. Съпругата на лекоатлета Триза Нжери се прибрала вкъщи и заварила Ванжиру с любовница, след което ги заключила в спалнята. След това Ванжиру скочил от балкона. Все още обаче не е ясно дали това е истинската причина за самоубийството на кенийския състезател.

Кенийският лекоатлет Самюел Ванжиру, който спечели маратона на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, бе намерен мъртъв пред дома си в родния си град Няхуруру.

 

Ванжиру е скочил от балкона на своя дом, като най-вероятно става въпрос за самоубийство. 24-годишният лекоатлет стана първият кениец спечелил олимпийското злато в маратона на игрите в Пекин. \"Мога да потвърдя, че Ванжиру е мъртъв. Все още не е ясно дали става въпрос за самоубийство, или е скочил от яд, или нещо друго\", заяви началникът на местната полиция Джаспър Омбати. \"Той е скочил от балкона на първия етаж. Кървеше от носа и устата и най-вероятно е имал вътрешни наранявания\", допълни Омбати.

 

Една от версиите на полицията е за любовен триъгълник. Съпругата на лекоатлета Триза Нжери се прибрала вкъщи и заварила Ванжиру с любовница, след което ги заключила в спалнята. След това Ванжиру скочил от балкона. Все още обаче не е ясно дали това е истинската причина за самоубийството на кенийския състезател. /БГНЕС