Министърът на извънредните ситуация Сергей Шойгу беше замесен в скандал заради инцидент със служебния му автомобил. Колата му опитвала да премине през голямо задръстване чрез пускане на сирена, но един от водачите не освободил място и бил заплашен със смърт по високоговорител...

Министърът на извънредните ситуация Сергей Шойгу беше замесен в скандал заради инцидент със служебния му автомобил.

 

Колата на Шойгу опитвала да премине през голямо задръстване чрез пускане на сирена, но един от водачите не освободил място и бил заплашен със смърт по високоговорител. Случаят бил записан от потърпевшия шофьор и пуснат в интернет.

 

Записът бързо беше разпространен от руските медии. От видеото ясно се вижда как правителственият автомобил, подавайки светлинни и звукови сигнали, се опитва да задмине кола, движеща се в най-лява лента.

 

След няколко неуспешни опита от високоговорител се чува ясната заплаха: \"Махни се от пътя, иначе ще те застрелям в главата, глупак?\"

 

Самият Шойгу не е бил в служебния мерцедес по време на инцидента, но ще понесе отговорност за случилото се.

 

От година насам в Москва тече активен граждански протест срещу правителствените лимузини като призива е да не се дава предимство на автомобили с буркани с изключение на полиция, бърза помощ и пожарна служба.