Междувременно либийските бунтовници поставиха ултиматум на верните на Кадафи военни да преустановят съпротивата..

Либийските бунтовници поставиха ултиматум на верните на Муамар Кадафи военни да преустановят съпротивата и да се предадат до събота. В противен случай конфликтът ще бъде решен с военна сила, предупреди Мустафа Джалил – председател на преходния национален съвет.

Във връзка с ултиматума източници от НАТО посочиха, че има информации за започнали преговори между поддръжници на режима на Кадафи и опозицията.

И още новини от Либия. Муамар Кадафи е бил в столицата Триполи поне до петък, твърди бодигард от личната му свита. След това полковникът е тръгнал на юг, най-вероятно към град Себха. Засега местонахождението му остава неизвестно. Днес обаче той стана дядо за пореден път.

Дъщерята на Муамар Кадафи – Айша, роди момиченце в Алжир. Бебето се е родило рано сутринта местно време. Майката и новороденото са добре, обявиха алжирски представители. По непотвърдени данни, детето е наречено на баба си Сафия - съпругата на Муамар Кадафи. Айша, майка й Сафия и двамата й братя Ханибал и Мохамед Кадафи заедно със семействата им получиха разрешение от алжирските власти да влязат от Либия в Алжир по чисто хуманни причини, разясниха от алжирското министерство на външните работи. Има спекулации, че бегълците вече са се отправили към трета страна, въпреки че от либийския Преходен национален съвет настояха за незабавното им екстрадиране, за да бъдат изправени пред съда.