Междувременно, тежка катастрофа затвори главния път София- Варна...

Тежка катастрофа затвори главния път София- Варна. И в момента движението продължава да се извършва по обходни маршрути.


За да намалят инцидентите в четирите почивни дни, от КАТ пуснаха повече патрули по пътя към Гърция. БДЖ е с допълнителни влакове, а комисията за защита на потребителите остави дежурен експерт за връзка с гражданите.


Експертите от Комисията за защита на потребителите ще дежурят на 22-ри и 23-ти септември, за да отговарят на всякакви запитвания на телефона на потребителя.


Това е важно, особено ако сме резервирали ваканция чрез фалиралата вече \"Алма тур\" или просто  имаме съмнения и въпроси относно услугите на някой друг туроператор. Можем да звъним от 9 до 5 на телефон 0700 111 22.


Ако пък за по-сигурно сме решили да организираме почивката си сами и сме тръгнали на път с личния си автомобил, добре е да знаем, че днес трафикът е много интензивен.


В посока  Гърция полицейските патрули са през 5 километра, а на граничните пунктове е създадена организация за по-бързо обработване на автомобилите.


Засилен е движението през пунктовете Калотина и Капитан Андреево.


Ако пък сме оставили колата в гаража и сме на път с влак, от БДЖ са пуснали допълнителни вагони на общо 90 влака по основните направления в страната.


Така до 26 септември, във влаковете по най-натоварените маршрути ще има над 10 000 допълнителни места.