\"Гардиън\" прогнозира, че Русия ще продължи да се сблъсква с проблеми...

Британските журналисти смятат, че решението на руския премиер Владимир Путин да се върне на поста президент може да доведе до влошаване на отношенията със Запада, като основно обсъждат отношенията на Москва с Вашингтон, предаде РИА Новости. Британските медии съобщават, че Западът сега е обезпокоен от перспективите за победа на Путин на изборите догодина.

 

Последствията ще бъдат очевидни и за външния свят. В миналото западните лидери с труд намираха общ език с Владимир Путин, и сега отново ще им се наложи да се примирят, че ще се имат работа именно с него, отбелязва Би Би Си. Като сложни виждат журналистите и отношенията на Москва с Берлин, защото правителството на канцлера Ангела Меркел е готово да подкрепи Медведев и неговите инициативи за модернизация.

 

Британската преса не се съмнява в победата на Путин на изборите, признавайки че той е най-популярният политик в Русия. Медиите смятат, че друг кандидат за президентския пост няма. Вестник \"Гардиън\" прогнозира, че Русия ще продължи да се сблъсква с проблеми относно свободата на словото и защитата на човешките права. Според журналистите в изданието, Русия се \"изплъзва от пътя на демокрацията\". Според Би Би Си, в някакъв момент Западът е имал усещането, че Медведев е \"силен политик\", желаещ да остане в Кремъл. Но конгресът на \"Единна Русия\" опроверга това мнение.

 

Медиите заявяват, че Медведев, в качеството си на президент с изтичащ мандат, ще му е трудно да прокарва политиката си в оставащите до изборите месеци. /Агенция \"Фокус\"