Това твърди зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков...

Не са ми известни сигнали за покровителството над Кирил Рашков от определени политически фигури, но е очевидно, че е имало покровителство над него, заяви заместник-министърът на МВР Веселин Вучков след изслушването му в НС.

Това Вучков виждал от реакциите на хората. Големите, важни решения на главния секретар на МВР Калин Георгиев и директора на областната дирекция на полицията в Пловдив Тодор Чонов бяха верни, потвърди той. Вучков предполага, че след 1-ви ноември с приключването на изборите размириците ще затихнат.

Смятам, че има събрани свидетелски показания, които съдържат достатъчно доказателства за започване на наказателно преследване срещу това лице. Те са факт още преди той да бъде привлечен като обвиняем, каза той. Лицето е Кирил Рашков и поводът е Катуница. Постоянната мярка на Рашков вероятно ще се гледа в петък и тази информация Вучков има от прокуратурата. Трябва да се говори пред дознател, следовател и прокурор. Всичко останало е приказки.

Ако е необходимо ще осигурим охрана на тези хора, каза той, защитавайки основните канали за събиране на показания и доказателства. Вътрешното ми убеждение е, че със сигурност над Рашков е имало някаква закрила от страна на институциите - било с познанства с политици, ползвали неговите изборни услуги. Но ние работим само на базата на факти, поясни той. Главният секретар Калин Георгиев не е искал разрешението на министъра си, за да оттегли полицаите от горящите къщи в Катуница, уточни заместник-министърът. /БГНЕС