За миналата година американската мечта се е сбъднала за 900 българи...

САЩ отново ще раздават \"Зелени карти\". Въпреки че Американският конгрес предлагаше спиране на тази възможност заради опасностите от лесния достъп до страната, програмата за имиграция няма да бъде прекратена.

 

Ежегодно правителството на САЩ отпуска 50 хиляди \"Зелени карти\" чрез официална лотария. Това са постоянни визи, които дават възможност на спечелилите и семействата им да заминат да живеят и работят за постоянно в страната.

 

Регистрационният период за \"Зелена карта\" започва от 19.00 часа днес и ще продължи до 19.00 часа на 5 ноември тази година.

 

Със старта на кампанията започват и интернет измамите. В един от сайтовете регистрацията струва 29.90 лева, въпреки че попълването на електронния формуляр е напълно безплатно.

 

За да сте сигурни, че ще попаднете със сигурност в лотарията за \"Зелена карта\", попълнете електронния формуляр за включване на уебсайта на програмата. Заявки на хартиен носител няма да бъдат приемани. Такса не се дължи.

 

При регистрацията ще получим официален входящ номер. Важно е да го пазим, защото само чрез него ще бъдем уведомени дали сме избрани за \"Зелена карта\" за 2013 година.

 

Официалното уведомяване за подбора ще бъде публикувано на уебсайта на 1 май 2012 година.  На избраните кандидати няма да бъде изпращано съобщение с имейл или по пощата. За миналата година американската мечта се е сбъднала за 900 българи.