Етническият мир в България е заплашен след събитията в селото...

Държавната агенцията за национална сигурност излезе с доклад за събитията около Катуница. Документът е секретен, но шефът на ДАНС загатна за някои от изводите в него.

 

Етническият мир в България е заплашен след събитията в Катуница, а риск за националната сигурност може да предизвика всяко едно изказване срещу определен етнос или религия, заяви той.

 

След бунтовете в Катуница и редицата протести срещу ромите в България, ДАНС констатира, че етническият мир у нас не е много стабилен.

 

Според председателя на агенцията Константин Казаков в България има редици радикални структури, които могат да бъдат заплаха за националната сигурност.

 

До колко сериозно е заплашен етническият мир у нас, Константин Казаков не пожела да обясни. Представителят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Димитър Дъбов, обясни, че има партии, които с призивите си създават риск за ситуацията.

 

Според него има партии, които се възползват от събитията в Катуница, за да нагнетяват напрежение. Кои са те обаче евентуално ще стане ясно след изборите.

 

Оказа се, че служителите на ДАНС са открили редица радикални организации. Колко точно и какви мерки са предприети срещу тях обаче никой не пожела да обясни.