Въпреки огромната конкуренция от над 100 държави България взе голямата награда

Българско постижение в световен мащаб - за първи път отличават семейство с най-високия приз за принос в световната коучинг индустрия. Въпреки огромната конкуренция от над 100 държави  България грабва голямата награда.

Какво е коучинг и защо е важен за бизнеса, особено по време на криза?  

Петър Горялов е коуч по лидерство за изпълнителни директори. А Ирина Горялова е коуч по автентично лидерство и комуникация. Двамата са семейство. Прецедент е в историята на коучинг индустрията високото отличие да бъде присъдено на двойка професионалисти.

Смята се, че първият коуч е бил Сократ, тъй като той не давал отговори, а управлявал диспутите в Древна Елада чрез въпроси и слушане.

Какво всъщност е коучинг? Това е процесът, който провокира мисленето и креативността. Коучът вдъхновява клиента си да увеличи своя личен и професионален потенциал. Коучингът обаче не е консултация или тренинг, а работи по презумпцията, че клиентът притежава всички необходими ресурси, за да постигне целите си, а ги извлича с помощта на отворени въпроси. От услугата могат да се възползва всеки от обикновения служител до висшия мениджмънт. Така се увеличава производеителността и качеството на организациите. Възвръщаемостта на инвестицията в коучинг услугите е 7 пъти.

Подробности по темата може да намерите във видеото.