Размириците в Кайро и други големи градове не утихват вече шести ден.

Обстановката в Египет продължава да е напрегната. Размириците в Кайро и други големи градове не утихват вече шести ден. Според изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи продължаващото насилие е предпоставка за отлагане на началото на парламентарните избори, насрочени за 28 ноември.

Позицията на Мансур ел Есауи беше обявена от телевизия \"Ал Джазира\", която се позовава на собствени източници. Евентуално отлагане на изборите със сигурност ще доведе до нови народни бунтове. Настоящият протест е насочен главно срещу Висшия военен съвет, който държи властта в страната близо 10 месеца от падането на режима на Хосни Мубарак насам.

Официално египетското вътрешно министерство направи изявление, в което се казва, че \"контрареволюционни сили и престъпници провокират демонстрантите на площад Тахрир, като ги замерят с бутилки със запалителна смес и стрелят с цел да предизвикат хаос\". Министър Есауи категорично отхвърли твърденията, че силите за сигурност са използвали срещу протестиращите бойно оръжие или отровен газ. По последни данни жертвите на безредиците са 36.