Протестът съвпадна с деня, в който започват и традиционните големи намаления...

Движението на лондонското метро днес беше силно затруднено заради стачка на машинистите. Протестът съвпадна с деня, в който започват и традиционните големи намаления в британската столица и обърка плановете и на търговци, и на клиенти.

 

Машинистите от лондонското метро настояват за увеличение на заплатите и почивен ден за техните колеги, които са били на работа на 26 декември. Всички линии на лондонското метро бяха засегнати от стачните действия.

 

Две линии бяха напълно затворени, някои работят частично, а по други има само закъснения. Предната вечер метрото изобщо не работеше, както е по традиция на Рождество Христово.

 

Днес във Великобритания е празничен ден, който е известен с името \"Боксинг дей\". Традицията повелява да се раздават подаръци на бедните. В наши дни обаче 26 декември е известен като начало на големите намаления.

 

Магазините са отворени и британците трескаво обикалят за последни подаръци на много изгодни цени. Очаква се британците да похарчат рекордни суми за покупки. Само в престижния лондонски квартал Уест Енд, собствениците на магазини очакват приходи от над 50 млн. паунда.