Около 400 милиона лева са останали във фискалния резерв, уточни министър Симеон Дянков.

Бюджетният дефицит на страната за миналата година е по-малък от очаквания. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.

Симеон Дянков уточни, че при прогноза за 2.5 на сто, по начални данни, бюджетният дефицит за миналата година е 2.1 на сто.

\"Това дава допълнителни пари и за тази година, така че това е радващото. За нефинансистите означава, че около 400 милиона лева са останали във фискалния резерв, които могат да се използват за съфинансиране на европейски проекти\", обясни о ще финансовият министър.

При инспекцията на пътен възел \"Нова Загора\" от лот 3 на магистрала \"Тракия\" стана ясно още, че Европейската комисия вече е възстановила на България похарчени средства за инфраструктура. По думите на министър-председателя, въпреки политически спекулации по темата, парите са били преведени още на 15 декември. На новия път Борисов се впусна и в още политически коментари: \"За глупостите за предсрочни избори, сами разбирате, че докато не построим магистралите, няма да се явим на избори. В момента, в който построим магистралите за година, година и половина, аз мисля, че няма да има българин, който да отиде и да гласува за друга партия\".

Днес строителите на магистралата в частта от Нова Загора до Ямбол обещаха трасето да е готово с два месеца по-рано.

 

Повече по темата - във видеото.