На 23 март миналата година Стефан Стефанов се опита да обере клон на банка...

Прокуратурата поиска още по-строго наказание за похитителя, обвинен за банковия обир в Сливен. Присъдата, която  е наложена на Стефан Стефанов в момента е 14 години и половина, обвинението иска тя да се увеличи на 20 години затвор. 

А простреляният при случая охранител дори настоя за доживотна присъда и поиска обезщетението от 150 хиляди - да стане половин милион лева. На 23 март миналата година Стефан Стефанов направи опита си за въоръжен грабеж и близо две денонощия държа като заложници 6 жени.

В съдебната зала не дойде нито една от похитените банкови служителки. Стефан Стефанов, не пожела да говори с медиите

Прокурорът настоя присъдата му да се увеличи на 20 години, защото съдът в Сливен не взел предвид още две престъпления - стрелбата на Стефан срещу първия отзовал се на паник бутона частен охранител, както и срещу пристигналите полицейски коли.

Според адвоката на Стефан – Марин Марковски, няма опит за убийство, защото изстрелът е в рамото.

 

\"Няма и желание, защото той е можел да убие, да направи всичко, но не го е направил. Чисто човешки се е държал със заложниците, като изключим притеснението, което има. Той им давал е храна, вода, цигари, успокоявал ги е\", допълни още Марковски.

Адвокатът на простреляния охранител поиска обезщетението му да се увеличи на половин милион лева, въпреки, че Станев вече се е върнал на работа


Самият Стефан се разкая пред съда и каза, че не е освободил заложниците, защото е бил уплашен. Магистратите ще излязат с решение до месец