Нинова съди земеделския министър за клевета...

Системата за продажба на борсата е една от причините за скъпите дърва, подчерта депутатът от „Коалиция за България\" Корнелия Нинова. Тя съди министъра на земеделието Мирослав Найденов за клевета.

 

Според Нинова министърът е нарушил закона за стоковите борси и тържища при продажба на дърва на борсата. В отговор на тези твърдения Найденов не отговорил на Нинова, а я обвинил на свой ред. Той твърди, че Нинова е създавала схема за кражби в горите и е получавала комисионни от горската мафия.

 

С това дело ще сложим край на това три години ГЕРБ да си оправдават собствените престъпления с БСП.

 

424 фирми, които са от дървообработващата и мебелната индустрия твърдят според Нинова, че Найденов стимулира посредниците и унищожава малкия и средния бизнес.

 

Питаме кои са фирмите, които купиха дървесината. Твърдим, че е нарушен законът за стоковата борса и тържищата, допълни депутатът от „Коалиция за България\". Според Нинова стоковата борса си позволява да определи на Найденов за кои предприятия да отговаря. Фирмите, които да търгуват с дървесина на борсата се определят и еднолично то самия министър, смята Нинова. Това по думите й е една от причините за поскъпването на дървата - защото министърът е завишил комисионната на брокерите с 0,2%.

 

В момента съм в кабинета си и работя, за разлика от Нинова – затова не съм в студиото, отвърна при включване по телефона министърът на земеделието Мирослав Найденов. Корнелия Нинова за пореден път лъже, допълни той.

 

По думите му тя лъже за това, че са избрани преднамерено шест фирми за търговия на борсата, близки до шефа на борсата. Това са брокери, които представляват държавните горски предприятия и не са купувачи. Те по никакъв начин не могат да представляват и купувачите, допълни Найденов.