Шофьорите се оплакаха, че никой не им дава каквато и да било информация и не са наясно, докога ще останат...

Заради неуредиците от румънската страна на \"Дунав мост\" над 100 ТИР-а останаха блокирани край разградското село Осенец. Тежките машини бяха спрени на специално обособен пункт. Шофьорите се оплакаха, че никой не им дава каквато и да било информация и не са наясно, докога ще останат на паркинга.

Някои от шофьорите разказаха, че висят край Осенец вече повече от 2 денонощия. Те се оплакаха от липсата на елементарни условия като например липса на тоалетна.

За хранителни стоки, чай и кафе мъжете ходеха до селската бакалия, която е на около километър от паркинга. Битовият дискомфорт обаче далеч не бе най-голямата им грижа.

\"Тук има колеги от Грузия, които са с визи. Визите им ще изтекат и просто не могат да им докажат, че са седели тука\", обясни шофьор за Новините на Нова.

Водачите се тревожеха още, че в Европа ги чакат солени санкции, защото  тахографските им шайби отчитали маневрите с камионите като започнат, но недовършен работен ден.

\"Глобите там започват от 1000 евро нагоре\", обясниха шофьорите.

Потърпевшите си имаха свое обяснение за сполетелите ги неволи и свой отговор на въпроса чия е отговорността: \"Виновни няма\".

Единственият доволен от създалата се ситуация бе собственикът на селската бакалия, регистрирал напоследък оборот, немислим за местните мащаби.

 

Вижте повече във видеото.