Той беше обвинен в даване на подкуп на британски адвокат...

Съдебният процес за корупция срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони беше прекратен заради изтичане на давност. Той беше обвинен в даване на подкуп на британски адвокат. Прокуратурата искаше присъда от пет години затвор.

 

Силвио Берлускони не се яви на днешното последно съдебно заседание по делото. Бившият премиер твърди, че този процес, както и останалите, които се водят срещу него, са политически - мотивирана кампания за дискредитирането му. Берлускони беше обвинен, че през 90-те години е дал на адвокат Дейвид Милс 600 хиляди долара. С това той го подкупил да даде лъжливи показания по друг процес.

 

Самият Милс, който беше и свидетел по делото срещу Берлускони, отрича да е получавал каквито и да било пари. През декември той призна, че е излъгал,  че е взел подкуп от Берлускони. Милс вече беше осъден на 4 години и половина затвор заради вземане подкуп. Впоследствие обаче Апелативният съд на Италия отмени наказанието, пак заради изтичане на срока на давност.

 

Срещу бившия италиански премиер се водят още няколко дела. Едното от тях е за укриване на данъци, а другото - за секс с непълнолетна проститутка.