Кои са най-честите хитрости провери екип на \"Новините на Нова\"...

Според специалисти в последно време кражбите на топлоенергия са намалели. Въпреки това все още има абонати, които опитват да манипулират уредите за отчитане. Кои са най-честите хитрости провери екип на \"Новините на Нова\".

 

Най-често некоректните клиенти залагат на класиката – демонтират радиатора и прикачват към тръбите на „Топлофикация\" друго тяло без топломер. За да предотвратят това, специалистите поставят пломба, подобна на тази на водомерите със специален номер на нея.

 

Друг вариант е, когато изобретателният абонат се отказва от тръбите и решава да посегне на топломера. Затова топлинните счетоводители поставят лепенки, които се свалят много трудно.

 

Според специалисти броят на кражбите на топло е намалял. През последната година близо 2% от абонатите на една от фирмите за топлинно счетоводство са правили опит за манипулация с радиаторите.

 

Ако са установени манипулации, топлинните счетоводители начисляват на максимална мощност, но само за периода, в който уредът е бил манипулиран. Какъв е той топлинните счетоводители разбират с терминал, който работи на принципа на преносимия компютър.