Петимата свидетели, пътували в микробуса на Симеон Йосифов твърдят, че не са видели нищо...

С разпит на свидетели в Окръжния съд в Пловдив започна делото срещу шофьора, обвинен, че е прегазил 19-годишния Ангел Петров от Катуница.

 

Според приетата от съда комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза 55-годишният Симеон Йосифов умишлено е убил момчето.

 

Ангел е бил притиснат от автомобила и влачен повече от 20 метра. Петимата свидетели, пътували в микробуса, твърдят, че не са видели нищо. Самият Симеон Йосифов отказа да дава обяснения. Адвокатът му поиска делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, т.е. от 30-тте призовани свидетели да бъдат разпитани само 11.

 

Така конвоираните в залата Кирил Рашков и внукът му Кирил-младши бяха отведени, без да бъдат разпитани. Днес стана ясно, че Нихат Али, известен като Кьорния, е организирал хората от \"Столипиново\" да заминат с два микробуса и 10 коли към Катуница, за да сплашат Веселин Христев и близките му. Ромите от \"Столипиново\" отишли да сплашват в Катуница, защото Рашкови им обещали по 100 лева и кебапчета.

 

Родителите на убитото момче ще заведат делото срещу компанията, която е застраховала микробуса, тъй като с него е извършено транспортно произшествие с убит човек и ще поискат обезщетение.

 

Веселин Христев, който е основният свидетел срещу Рашкови, е съобщил в полицията за получено предупреждение, че ромският клан е поръчал неговото и на негови близки убийство.